Aimee de Mars - Sadhana-kaars

De reis naar een gezondere levensstijl begint met kleine en bewuste keuzes. In een wereld die verzadigd is met synthetische geuren en producten, moeten we ons gaan afvragen wat we onszelf aandoen: producten voor persoonlijke verzorging, maar ook waar we thuis mee omringd zijn. Als je hier bent, betekent dit dat je op zoek bent naar gezondere alternatieven, bravo! Een van die eenvoudige ruilen is het kiezen van niet-giftige kaarsen. In dit blogartikel onderzoeken we wat non-toxic kaarsen zijn, waarom ze belangrijk zijn en hoe ze verschillen van conventionele kaarsen. Gelukkig bestaan ​​er natuurlijke kaarsen, en er is geen tekort aan schone kaarsenbedrijven die non-toxic kaarsen maken met natuurlijke en biologische ingrediënten die veilig zijn voor u en uw gezin. Natuurlijke kaarsen helpen ook uw huiselijke omgeving te verbeteren dankzij hun gezondheidsvoordelen op het gebied van aromatherapie. Een mooi voorbeeld hiervan zijn kaarsen van Aimée de Mars .

Dus verstop je paraffinekaars terug in de kast en begin met lezen. Hier leest u waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van uw natuurlijke en non-toxic kaars.

Brand liever helemaal geen kaarsen, dan gewone kaarsen!

Vindt u deze uitspraak te hard? De waarheid over conventionele kaarsen is helaas hard. Als u conventionele kaarsen in uw huis gebruikt, betekent dit dat u een grote hoeveelheid giftige stoffen en deeltjes in de lucht vrijgeeft, die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken als u iemand bent die regelmatig van de warme vlam van kaarslicht houdt. Het is dus belangrijk om te begrijpen wat er in de kaarsen zit die je brandt en welk schadelijk effect ze kunnen veroorzaken - maar nog belangrijker, hoe je een gezonder, non-toxic alternatief kunt bieden waar je van kunt genieten!

Er zijn 3 dingen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een natuurlijke, non-toxic kaars

1. Wassoort

Traditionele kaarsen maken vaak gebruik van paraffinewas , een bijproduct van de raffinage van aardolie. Paraffine is een op aardolie gebaseerd product dat gevaarlijke vluchtige organische stoffen ( VOS ) kan vrijgeven. Het is bekend dat VOC's potentiële hormoonontregelaars (hormonen verstoren), kankerverwekkende stoffen en neurotoxinen zijn. Formaldehyde, aceetaldehyde, tolueen, benzeen, aceton en meer kunnen vrijkomen in de conventionele kaarsen. Bij het verbranden van paraffinewas komt ultrafijn roet vrij met deeltjes die in de lucht blijven hangen. Deze deeltjes dringen, net als vervuiling, de longen binnen, komen in de bloedbaan terecht en leiden, als ze vaak worden ingeademd, tot allergieën, astma, bronchitis, zelfs beroertes en kanker. Gelukkig zijn er andere opties zoals:

Soja was 

 • De meest voorkomende natuurlijke was die in kaarsen wordt gebruikt.Wittere, koeler gestemde vlam
 • Lager smeltpunt
 • Minder geurverspreiding dan kokoswas (houdt tot 10% geur vast in de was)
 • Betaalbaarder omdat 94% van de sojalandbouw via genetisch gemodificeerde middelen plaatsvindt

Kokoswas

 • Een van de schoonste brandende kaarswassen en door kaarsenmakers vaak beschouwd als de beste optie voor natuurlijke was
 • Brandt langzamer dan andere wassoorten, waardoor de kaars langer meegaat
 • Meest milieuvriendelijke was om te produceren
 • Sterke geurworp (houdt tot 12% geur vast in de was)
 • Er komen geen roetdeeltjes vrij bij verbranding
 • Het is duurder en wordt daarom vaak gemengd met andere wassoorten, zoals sojawas

Bijenwas 

 • Een van de schoonste brandende kaarswassen.
 • Warme, natuurlijk getinte vlam.
 • Een natuurlijke luchtreiniger – laat negatieve ionen vrij bij verbranding en hecht zich aan positieve ionen (dwz stof, gifstoffen, pollen, geur) in de lucht,
 • Niet veganistisch vriendelijk

Sommige bedrijven gebruiken een mengsel van wassoorten en vermelden vaak ‘wasmengsel’ om dit aan te geven. Een kaarsenfabrikant kan bijvoorbeeld een eigen wasmengsel van kokos-, soja- en bijenwas gebruiken, samen met abrikozen- en kokosolie. Het doel is om te profiteren van de kwaliteiten van verschillende wassoorten om de beste natuurlijke kaars te produceren die rookloos en roetvrij brandt, de sterkste geur produceert en het langst meegaat. In onze webshop hebben we ervoor gezorgd dat onze kaarsen afkomstig zijn van merken die ingrediënten van de hoogste kwaliteit aanbieden en dat de mengsels transparant zijn.

2. Geur/geur

Een van de gemakkelijkste manieren is om producten met “geur” te vermijden . Geurcomposities worden beschouwd als bedrijfsgeheimen en daarom beschermd tegen openbaarmaking (meer over de synthetische parfums en hun impact op de gezondheid leest u in onze blog ). Authentieke etherische oliën zorgen voor de geur in non-toxic kaarsen en bieden echte, heerlijke aroma's zonder synthetische parfums of chemische toevoegingen.

3. Type lont

De lont is een ander belangrijk criterium bij het kiezen van uw natuurlijke, non-toxic kaars. Deze bepaalt namelijk of uw kaars gelijkmatig brandt en of er al dan non-toxic stoffen vrijkomen. Om preciezer te zijn, zodat een kaars geen zware metalen vrijgeeft, moet u lonten met een metalen achterkant vermijden en de voorkeur geven aan lonten op plantaardige basis, zoals die gemaakt van natuurlijke katoenbloemvezels of natuurlijk papier. Veel in massa geproduceerde commerciële kaarsen gebruiken lonten met metalen kernen om ze rechter te laten staan.

Kaarsen die je op de huid kunt gieten

Geniet thuis van de verzorgende en ontspannende werking op lichaam en geest tijdens jouw dagelijkse me-time momentje. De Belfida Me-Candle is zeer eenvoudig in gebruik. Steek de lont aan totdat een hele laag was is gesmolten (5 – 10 minuten). Giet de zijdezachte warme was rechtstreeks op de huid of in je handpalm en masseer zachtjes in de huid. Dankzij het lage smeltpunt van de was wordt de olie nooit te warm – slechts enkele graden boven de lichaamstemperatuur. De Belfida Me-Candle bestaat voornamelijk uit natuurlijke boters, pure essentiële oliën en 8 gram 24-karaats cosmetisch goud dat in het lichaam dringt dringt door tot in de diepste lagen van de huid en laat uw huid van binnenuit stralen. Klaar om te proberen? Bekijk eerst deze video:

Zorg voor uw nieuwe non-toxic kaars

Door goed voor uw non-toxic kaarsen te zorgen, branden ze efficiënt en gaan ze langer mee. Hier zijn een paar tips:

 • Knip de lont af: Houd de lont bijgesneden tot ongeveer ½ centimeter om overmatige rook te voorkomen.
 • Gelijkmatig branden: Laat de kaars gelijkmatig over het oppervlak smelten voordat u deze dooft.
 • Vermijd tocht: plaats kaarsen uit de buurt van tocht om ongelijkmatige verbranding te voorkomen.
 • Bewaring: Bewaar kaarsen op een koele, donkere plaats om hun geur te behouden.
 • Reiniging: Verwijder eventueel vuil van het kaarsoppervlak en veeg indien nodig af met een zachte doek.

Ben je ook geïnteresseerd in andere non-toxic onderwerpen? Je houdt misschien van:


Bronnen:

Geuren in cosmetica: https://www.fda.gov/cosmetics/cosmetic-ingredients/fragrances-cosmetics

https://organicbeautylover.com/wellness/best-organic-candles/

https://www.aimeedemars.com/en/blogs/parfums-naturelles-soins-naturels-bougies-naturelles/bougies-naturelles-non-toxiques

https://thenewknew.com/candles/

https://www.slownorth.com/blogs/resources/natural-candles-for-2023-a-duurzame-bewuste-aankoopgids-voor-niet-giftige-paraffine-vrije-en-schone-brandende-kaarsen

 

 

 

 

08 oktober 2023