Want wat ben je omringd met zaken!

De beste manier om de immuniteit sterk te houden, is preventie en een holistische benadering van gezondheid. Goed slapen, gezonde en evenwichtige voeding, lichaamsbeweging, balans tussen werk en privéleven, positieve instelling, ontspanning in de natuur, je doel vinden en waar mogelijk giftige producten en ingrediënten vermijden.

Velen van ons zijn al begonnen met kijken naar wat we kopen en eten en het etiket met ingrediënten lezen bij het boodschappen doen. Hetzelfde zou moeten gelden voor het huishouden en de persoonlijke verzorging, aangezien dit de categorieën zijn die het meest met ons lichaam in wisselwerking staan, net na het eten. Dat is de reden waarom alle cosmetica en geneesmiddelen de klinische tests in laboratoria en certificering moeten ondergaan. Er worden echter veel ongezonde voedingsproducten legaal verkocht. En hetzelfde geldt voor de producten voor persoonlijke verzorging en huishoudelijke verzorging. Sommigen van hen zouden het zelfs verdienen om hetzelfde waarschuwingsbeeld te hebben als sigaretten.

Mensen raken om verschillende redenen geïnteresseerd in dit onderwerp: auto-immuniteitsproblemen, huidirritaties, eczeem, allergieën, maar ook als ze zich voorbereiden op een baby of als preventie. Het zijn niet alleen de voeding, supplementen, cosmetica, wasmiddelen, luiers, maar ook materialen van speelgoed, voedselcontainers, kookgerei, kaarsen en nog veel meer. En hoe verrassend het kan zijn, als we diep op het onderwerp ingaan, dat de eco- en groene producten die veel merken verkopen, niet echt ecologisch, noch natuurlijk zijn, maar vooral verre van non-toxic .

We besteden een groot deel van onze levensenergie aan zekerheid en zekerheid, simpelweg de kost verdienen. Elke seconde van ons leven is kostbaar. Het is voor ons logisch om deze kostbare energie in te ruilen voor waardevolle grondstoffen en producten. Die niet gemaakt zijn van een combinatie van goedkope, synthetische en lichaamswaardeloze stoffen in een laboratorium. We kiezen producten die grotendeels uit de natuur komen en die vol zitten met levende actieve stoffen die gemaakt zijn om voor ons te zorgen. Iedereen weet dat geld geen gezondheid kan kopen. Maar wat we kunnen kopen zijn voedingsmiddelen en producten die onze gezondheid ondersteunen in plaats van ons in gevaar te brengen.

Het voorzorgsprincipe is ons antwoord. 

Steeds vaker komen we studies tegen over de negatieve impact van veel veelgebruikte synthetische stoffen. Sommigen van hen werken als allergenen of hormoonontregelaars en kunnen een negatief effect hebben op ons voortplantings- en immuunsysteem.

Een chemische stof die op de markt wordt gebracht, wordt automatisch als veilig beschouwd totdat het tegendeel is bewezen. In werkelijkheid doet zich een situatie voor waarin een aanvankelijk veilige stof na verloop van tijd als gevaarlijk wordt beoordeeld. Maar dit betekent niet dat het onmiddellijk uit de circulatie wordt genomen. Door de overbruggingsperiode en het commerciële recht komen bevestigde schadelijke stoffen soms jarenlang in de samenstelling voor. Dus als er een alternatief is om potentieel schadelijke stoffen te elimineren of ze te vervangen door een veiligere optie, is dat het minste wat we kunnen doen als onderdeel van preventie voor de gezondheid van ons en onze kinderen.

Om u te helpen navigeren, bieden wij in Pure'n'Well producten aan die zorgvuldig zijn gekozen om Pure voor u en Well voor de planeet te zijn in overeenstemming met onze missie.

Volg ons op Instagram (@purenwell.nl) voor meer info.

Ploeg Pure'n'Well.

01 januari 2023