Waarom het modulaire systeem?

In conventionele wasmiddelen worden alle elementen en componenten met elkaar gemengd. We hebben het dan over wasmiddel, waterontharder en bleekmiddel, maar ook over optische witmakers, conserveermiddelen en parfums. Als de componenten daarentegen deel uitmaken van een modulair systeem, zoals bij Sonett 3-staps wassen, kan het betreffende wasmiddel in de ideale dosering worden gebruikt op basis van de vervuilingsgraad of de plaatselijke waterhardheid. Zo kun je alle elementen het meest effectief gebruiken, wat tot uiting komt in de zowel economische als ecologische manier van wassen.

Sonett 3-staps modulair wassysteem

Stap 1 - wasmiddel

Het eerste onderdeel van het Sonett modulaire systeem is het eigenlijke wasmiddel. Het neutraliseert de oppervlaktespanning van het water en zorgt ervoor dat het vuil uit het wasgoed verwijderd kan worden.

Deze wasmiddelen zijn geschikt voor alle gekleurde en witte kleding van katoen, linnen, hennep en gemengde vezels van 40° - 95°C. Niet geschikt voor wol en zijde. Voor deze delicate stoffen adviseren wij Sonett Olive Wasmiddel voor Wol en Zijde of de gevoelige variant .

Alle wasmiddelen zijn gemaakt van pure plantaardige zeep met kokosoliealcoholsulfaat en oppervlakteactieve suiker.

Stap 2 - wasverzachter

Het tweede deel van het Sonett Modular System - NOODZAKELIJK VOOR HET WASMIDDEL! Het verzacht het water en creëert zo een optimaal milieu. Wasmiddelen zijn het meest effectief in zacht water met een laag calciumcarbonaatgehalte. Deze ontharder bindt de in water opgeloste kalkaanslag, waardoor de wasmiddelen volledig effectief kunnen zijn. Aan het wasmiddel wordt alleen de echt noodzakelijke hoeveelheid wasverzachter toegevoegd, afhankelijk van de plaatselijke waterhardheid, waardoor zowel het water als het milieu worden beschermd.

 

Nadat u de plaatselijke waterhardheid heeft bepaald, voegt u de werkelijk benodigde hoeveelheid wasverzachter toe aan het geconcentreerde waspoeder (vanaf waterhardheid medium) en aan het vloeibare wasmiddel (in geval van hard water). Zo ontwikkelt het wasmiddel zijn volledige reinigende kracht, worden de natuurlijke hulpbronnen beschermd en hoeven de watersystemen niet onnodig misbruikt te worden.

Ingrediënten: zeoliet, citraat, frisdrank

Stap 3 - bleekcomplex en vlekverwijderaar

Bleekpoeder is het derde onderdeel van het Sonett driestaps modulaire systeem. Het bleekmiddel wordt speciaal gebruikt om vlekken te verwijderen bij permanent gekleurd wasgoed en om toe te voegen voor het ophelderen van vergeelde en grijze was. Hierdoor behoudt witte was zijn witheid.

Omdat het geen petrochemische bleekmiddelen bevat, is het actief vanaf 50°C. Als het bleekmiddel langer kan werken, bijvoorbeeld door het wasgoed een nacht in het Bleach Complex te laten weken, werkt het al vanaf 30 °C.

 

Voeg het product regelmatig toe aan de witte was. Zeer effectief voor het verwijderen van vlekken en vlekken uit permanent gekleurd wasgoed. Tijdens het wasproces wordt het natriumpercarbonaat afgebroken tot zuurstof – wat een blekende werking heeft – water en frisdrank. Bleek- en afbraakprocessen zijn één en hetzelfde.

Ingrediënten: natriumpercarbonaat, frisdrank

 

Geïnteresseerd in dit onderwerp? Je houdt misschien van:

14 januari 2024